O PODJETJU

XILON d.o.o. je podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002. S poslovanjem smo začeli januarja leta 2003 na Mirni na Dolenjskem. Naša glavna dejavnost je razrez termo transfer (TTR) folije. Smo edino podjetje v Sloveniji, ki se ukvarja z razrezom TTR folije. Po enem letu in pol delovanja se je podjetje Xilon uveljavilo kot eno izmed vodilnih podjetij na področju označevanja s TTR folijo. S samim razrezom in pa z veliko različnimi kvalitetami TTR folije smo našim kupcem zagotovili hitro dobavo, maksimalen odtis pri tiskanju s termo transfer tiskalniki in pa seveda možnost različnih dimenzij. Tako lahko razrežemo TTR folijo za vse tipe termo transfer tiskalnikov.

Ker pa je TTR folija potrošni material v industriji, smo našo ponudbo razširili. Tako sedaj ponujamo različne potrošne materiale, ki jih lahko kupite na enem mestu. Prav tako pa tudi že od samega začetka prodajamo industrijske tiskalnike (tiskalniki etiket, ink-jet in laser tiskalnike), ročne batch terminale, brezžične ročne terminale, skenerje črtnih kod, sistem za pakiranje, opremo za vroče in hladno lepljenje, etiketirke, gravirne sisteme…

V letu 2006 smo začeli sodelovati s podjetjem CITIZEN Systems Europe in tako trgu ponudili nove tiskalnike etiket, in prenosne POS tiskalnike. Prisotni smo na trgih bivše Jugoslavije (Hrvaška, Bosna, Srbija in Črna Gora, Makedonija) in Madžarske.

Naše storitve

Naša glavna dejavnost je razrez termo transfer (TTR) folije.

Poslovna strategija podjetja

Poslovna strategija podjetja je našim kupcem zagotoviti minimalne stroške pri označevanju svojih izdelkov in s tem zagotoviti njihovo večjo konkurenčnost na trgu.

Mejniki

Zgodovina podjetja

2002

Ustanovitev podjetja

February, 2003

Pričetek poslovanja na Mirni na Dolenjskem

2006

Začetek sodelovanja s podjetjem CITIZEN Systems Europe

2022

Podjetje praznuje 20 let obstoja

20Let delovanja
520Zadovoljnih strank
1000Izdelkov